Meldingen

Meldingen

De contactgroep Volkstuin Noord-IJsseldijk inventariseert de meldingen.

Meldingen betreffende o.a. diefstalvandalisme zullen gemeld worden bij de Politie IJsselstein.
Als contactgroep zijn wij niet bevoegd aangifte voor u te doen bij de politie.
Wat wij wél kunnen doen is de meldingen die wij ontvangen aan de politie overdragen. Deze bouwt een dossier van meldingen van Volkstuincomplex Noord-IJsseldijk op. Zodra er tenminste één aangifte wordt ontvangen van één van de benadeelde tuinders, worden alle meldingen aan deze aangifte gekoppeld, wat de politie een sterker dossier geeft. Pas als er een aangifte bij de politie binnenkomt, zijn zij namelijk bevoegd er een rechercheur op te zetten.

Op deze wijze worden meldingen en aangiftes betreft Volkstuinencomplex Noord-IJsseldijk beter in kaart gebracht, beter gebundeld en is er een duidelijk en centraal aanspreekpunt tussen moestuinierders en politie.

Meldingen betreft o.a. verwaarlozing en/of achterstallig onderhoud van zowel tuinen als openbaar groen of onduidelijkheden rondom openbare ruimte op het complex valt onder verantwoording van de Gemeente IJsselstein. Deze meldingen zullen dan ook aan de Gemeente IJsselstein doorgegeven worden.

De contactgroep inventariseert, communiceert en ondersteunt waar mogelijk. Doordat de contactgroep als centraal aanspreekpunt functioneert wordt de communicatie van en naar Gemeente IJsselstein toegankelijker.
Echter de contactgroep is niet verantwoordelijk voor de activiteiten die vanuit de Gemeente IJsselstein plaatsvinden.