Nieuwsbrief 16 oktober

Nieuwsbrief 16 oktober

Het afgelopen half jaar zijn de leden van de contactgroep een paar keer bij elkaar geweest om te overleggen. De contactgroep wil de communicatie bevorderen en vereenvoudigen; communicatie met moestuiniers onderling, met de politie en met de gemeente. De belangrijkste overlegpunten van het afgelopen half jaar waren een aanspreekpunt groenonderhoud, een aanspreekpunt bij vandalisme en diefstal en contact met de wethouder. Hierover vindt u informatie.

Onderhoud van groen
Inmiddels kan de contactgroep met vragen over onderhoud terecht bij twee onderhoudswerkers die regelmatig op het complex zijn. Mocht er iets aan het openbaar groen gedaan moeten worden (dit betreft niét de grasstroken langs de tegelpaden), dan kunt u dit melden bij de contactgroep. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een omgewaaide boom of hinderlijke bramenstruiken langs de afrastering die opgeruimd moeten worden. De contactgroep zal uw melding doorgeven aan de onderhoudswerkers.

Diefstal/vandalisme
De contactgroep heeft ervoor gezorgd dat er nu één centrale persoon is die u bij diefstal of vandalisme kunt inschakelen. U kunt contact opnemen met de streetcoach die dan direct komt kijken. Dit is Azzouz van stadstoezicht, bereikbaar op telefoonnr. 06-41576021. Het is daarnaast zinvol om bij diefstal altijd aangifte te doen bij de politie. De politie krijgt zo een volledig beeld van wat er op de volkstuin speelt.

Contact wethouder
De contactgroep zal op 20 oktober 2015 een gesprek hebben met Wethouder Vincent van den Berg. De wethouder wil vier punten bespreken: onderhoud, zelfbeheer, tarieven en wachtlijsten. Usha, Mieke en Johan zullen namens de contactgroep bij dit gesprek aanwezig zijn. Na 20 oktober infomeren we u graag wat er uit dit gesprek is gekomen.

Mochten er zaken zijn die volgens u aandacht verdienen, kunt u de contactgroep hierover inlichten. Dit kan op de website www.volkstuin-ijsselstein.nl of door een briefje in de groene brievenbus van tuin nummer 5 te doen. Via de website kun u meldingen achterlaten over diefstal uit uw tuin, vernieling en verwaarlozing. U kunt ook contact zoeken met mede-tuiniers of een interessant bericht achterlaten.

Reacties zijn gesloten.